Excel 2016 Practice Questions and Answers

Classified in Computers

Written on in English with a size of 3.22 KB

Excel Practice Questions and Answers

  1. The ________ displays the current cell mode, the page number, and the zoom buttons.

    Answer: Status bar

  2. A text value in Excel is also referred to as a ________.

    Answer: Label

  3. When you type text in a cell, it is ________.

    Answer: Left-aligned

  4. Which of the following is NOT a way to create a formula?

    Answer: By using a Function button on the status bar

  5. ________ is a procedure that determines which digit to the right of a number will be the last to be displayed.

    Answer: Rounding

  6. Which of the following is NOT part of the Accounting Number Format?

    Answer: Three decimal places

  7. Tiny charts embedded in a cell that display a visual trend summary alongside your data are called ________.

    Answer: Sparklines

  8. What are the two contextual tabs that display under Chart Tools when a chart is selected?

    Answer: Format and Design

  9. Which of the following does not display to the right side of a selected chart?

    Answer: Move Chart button

  10. The value axis is also known as the ________.

    Answer: Y-axis

  11. A chart value that originates in a worksheet cell is referred to as ________.

    Answer: A data point

  12. The keyboard shortcut to display Print Preview is ________.

    Answer: Ctrl + F2

  13. Comma Style format displays a number with ________.

    Answer: Two decimal places

  14. Which of the following is NOT one of the default calculations displayed by AutoCalculate?

    Answer: Maximum

  15. The Percent Style button formats selected cells as a percentage with ________.

    Answer: Zero decimal places

  16. Normal view maximizes the number of cells visible on your screen.

    Answer: True

  17. The Formula Bar in Excel 2016 displays the value or formula in the active cell.

    Answer: True

  18. The status bar displays the ribbon as well as the Quick Access Toolbar directly above it.

    Answer: False

  19. After column Z in an Excel worksheet, the next column is AA.

    Answer: True

  20. An outlined cell in a worksheet is the active cell.

    Answer: True

  21. Auto Fill works only with alphabetic values.

    Answer: False

  22. Auto Fill generates and extends a series of values into adjacent cells in a worksheet.

    Answer: True

  23. The default font for Excel 2016 is Times New Roman 11 pt.

    Answer: False

  24. The Quick Analysis tool displays in the lower right corner of a selected range in a worksheet.

    Answer: True

  25. To indicate a range, include a dash between the two cell references.

    Answer: False

Related entries: